2016 Nyári Nyílt Nevezésű Horgászverseny: Moby-Dick horgásztó

Első nyílt nevezésű horgászversenyünket 2016.07.24.-én a Moby-Dick horgásztavon rendeztük meg. 

A megszokottak szerint az egyesületi tagok ajánlásával választottuk ki ismét a helyszínt. A Moby-Dick horgásztóra esett a választás. A helyszínen több horgásztó is található, eredetileg a versenytavon rendeztük volna meg a versenyt, de sajnos a nagy meleg idő miatt nem volt lehetséges, így a "Fekete" tó hátsó oldala lett a helyszíne a megmérettetésnek. Szerény létszámú versenyző nevezett az eseményre, ami az egyesületünkből és más egyesületből nevezők alkották. Sajnálatos módon csak a felnőtt kategóriát tudtuk indítani, női kategóriát kevés, és gyermek kategóriát nevező hiányában nem tudtunk indítani. 


A verseny kiírás szerint reggel hat órától kezdődött a gyülekező és a verseny kezdetéig megtörtént a regisztráció, az eligazítás és a felkészülés a versenyre. Nyolc órától megkezdődött az öt órás verseny. Az idő csodásnak indult, igazi nyári napon került megrendezésre a verseny. A helyszín bőséges helyet biztosított a spottársaknak részére, nem volt zsúfolt a pálya, kényelmes horgászati lehetőség mellett mutathatták meg tudásukat az indulók.

Alig egy óra elteltével már kánikula nehezítette a résztvevők feladatát, és a verseny kezdetén jellemző néhány kapás is csak a múlté volt már. Előre láthatóan is nagyon nehéz versenynek néztünk elébe, és az egyre nagyobb forróság keserítette, nehezítette az eredményes horgászatot. A versenyzők a meghirdetettek szerint két bottal, botonként egy-egy horoggal úszós és fenekező módszerrel egyaránt horgászhattak. A verseny második felében indult meg a halfogás jelentősebb része, pedig a résztvevők minden engedélyezett horgászmódszert és fortélyt már a kezdetektől kipróbáltak. A halak étvágyának hiánya miatt az első két helyezett között éleződött ki a verseny, akiknek a pálya két széléről sikerült nagyobb mennyiségű halat, főleg pontyot zsákmányolni, a többiek partközeli snecizésben jeleskedtek.

A verseny végét követően, a mérlegelés után a szervezők összesítették az eredményt. Ezalatt az idő alatt a versenyzők és hozzátartozóik egy finom babgulyást fogyasztottak el a fárasztó verseny után. 

Ezt követően az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás következett.

Felnőtt kategória:

1. Helyezett: Hertmann László  16,38Kg  ( más egyesület )

2. Helyezett: Sallós Tibor         12,65Kg  ( Dinasztia HE. )

3. Helyezett: Arácsi Viktor        0,93Kg   ( Dinasztia HE. )

A Dinasztia Horgász Egyesület az első három helyezettet serleggel, medállal és oklevéllel jutalmazta.

A meghirdetett kiírás szerint a hatezer forintos nevezési díjból a verseny idejére szóló napijegy és ebéd árának levonása után fennmaradó teljes összegből a díjazottak értékes ajándékokat kaptak, ami a szerény részvétel mellett is komoly értéket jelentett.

A versenyen indult tizenhárom spottárs összesen 31,52 Kg halat fogott. A halak jelentős része apróhalból tevődött össze, így sikeresnek és tanulságosnak is mondható a verseny.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, ami talán a legfontosabb, és gratulálunk az elért eredményekhez!

 

 

Kérdése van?


Telefon: 06/1-362-1080


webshop@horgaszdinasztia.hu

 

Partnereink