2016 Őszi Egyesületi Horgászverseny: Bázis horgásztó

A 2016. évi őszi egyesületi versenyünk október 16.-án a Bázis horgásztavon került megrendezésre.

A helyszín ismét az egyesületi tagok ajánlásával került kiválasztásra, ahol szívélyes fogadtatás várta az egyesület tagjait. Már a megszokottak szerint meghirdetett ötórás verseny gyülekező szakaszában láthattuk, hogy az előre jelzett csapadékos idő helyett gyönyörű napsütéses idő vár minket a tóparton. Halfogás szempontjából ígéretes helynek számított a Bázis-tó a sporttársak elmondásai alapján, így mindenki feszülten várta a verseny kezdetét.

A helyszínen reggel hat órától fél hétig megtörtént a találkozó.
A regisztráció, a helyek kisorsolása és az eligazítás után elfoglalták az indulók a horgászhelyeket, és ezt követően nyolc órakor kűrt jelzésre megkezdődött a várva várt verseny.
Tizenhat felnőtt és három gyermek indult az eseményen. A felnőttek két bottal, botonként egy-egy horoggal, a gyermekek egy bottal, egy horoggal horgászhattak.
Különleges szabály volt, hogy kizárólag szakáll nélküli horgot lehetett használni.
A mai napon megrendezett versenyen, a vénasszonyok nyarát idéző meleg és szélcsend jellemezte az időt, és ez a versenyzőknek és a halaknak is kedvezett, mivel a haltartókba szebbnél-szebb halak kerültek már a verseny kezdetén is. A megmérettetés alatt szinte megállás nélkül fogták a résztvevők a halakat, sok öt kiló feletti ponty kifogásával nem kis feladatott adtak a mérlegelőknek. A kifogott zsákmányt szinte csak nagyméretű kárász és ponty alkotta. A verseny délután egy órakor véget ért, ezt követően megtörtént a mérlegelés. Míg napközben a sporttársak az első helyért küzdöttek, a jelenlévőknek a rendezvény háziasszonya Krempa Nikoletta egy üstben elkészített sertéspörköltre látott vendégül mindenkit, amit az eredmények kiértékelése alatt fogyasztottak el a résztvevők és hozzátartozóik. Köszönet Nikinek a finom ebédért, és Auerbach Lászlónak az előkészületekért. Az ebéd után következett az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás.

Gyermek kategória:

  1. hely Bandzi Levente 5,57kg.  
  2. hely ifj. Szabó Gábor 1,75kg.  
  3. hely Hajzer József Bence  0,0kg.    

Felnőtt kategória:  

  1. hely Bandzi László 44,87kg.  
  2. hely Andrási Gyula 43,02kg.  
  3. hely Lutor Tamás 27,32kg.  

A helyezést elért versenyzők az Egyesülettől serleget, érmet és oklevelet kaptak elismerésül, ami mellé értékes ajándékok társultak.
Bár legnagyobb hal kategóriát nem indítottunk, azért a helyezettek mellett érdemes kiemelni Kovács Norbert teljesítményét, aki 11,87kg-os pontyfogással a legnagyobb hallal büszkélkedhetett.
A verseny jó hangulatban telt, eddigi legnagyobb összfogást értek el a résztvevők, ami 173,94kg volt.
Köszönet a versenyen segítséget nyújtó Fekete András, Hermann Sándor, Andrási Gyula és Osztermann András sporttársnak.
Mindenkinek köszönjük a részvételt és a helytállást! GRATULÁLUNK!!  
 

   
   

 

Kérdése van?


Telefon: 06/1-362-1080


webshop@horgaszdinasztia.hu

 

Partnereink