2017 Nyári egyesületi verseny: Joker horgásztó

2017. évi második egyéni horgászverseny július 2.-án a Joker horgásztavon került megrendezésre.

A helyszínen gyönyörű környezet fogadott minket, egy 5,5 hektáros tó partján középen egy szigettel. A tó átlagos vízmélysége négy méter, így a halak aktív mozgására számíthattak a versenyzők.
A gyülekező és a verseny ütemezése a megszokottól korábban kezdődött a várható nagy melegre való tekintettel. A kora reggeli találkozón egy kis eső kíséretében szivárványba öltözött égbolt várt minden indulót.

A mai, és idén még további három egyesületi versenyünk válogató versenyként hirdettük meg, ennek tudatában az első tíz legeredményesebb indulót pontozzuk is, ami érdekesebbé teheti az eseményt.
A versenykiírás szerint hat órától indult az eligazítás, a horgász helyek kisorsolása, és azok elfoglalása. A felkészülés után hét órakor kürtjelzésre megkezdődött a várva-várt megmérettetés. A 21 nevezőből 19-en vettek részt az eseményen, gyermek versenyző híján női és férfi kategóriákban folyt a küzdelem. A kiírás szerint két bottal, botonként egy-egy horoggal úszós vagy fenekező készséggel lehetet horgászni békés halakra. A verseny első szakaszában az etetés fortélyait mutatták meg az indulók, később az etetésekről tokok, pontyok, amúrok, kárászok és keszegfélét ejtettek zsákmányul. Az idő végig szépnek volt mondható, bár alkalmanként a szél ereje bosszantotta az úszós módszert kedvelőket. A mezőny egyik fele az erős napsütéssel küzdött az árnyék nélküli helyeken, másoknak az alacsony faágak nehezítették a horgászatot.
Délben véget ért az ötórás verseny, a halak mérlegelése és kis pihenő után következett az ünnepélyes díjátadás.

Női kategória:    
  1.helyezett Krempa Nikoletta 2,2kg
  2.helyezett Mercz Imréné 0,15kg
  3.helyezett Nobisz Erzsébet 0,0kg
Férfi kategória:    
  1.helyezett Andrási Gyula 33,24kg
  2.helyezett Bandzi László 19,26kg
  3.helyezett Lutor Tamás 17,59kg

 

A válogató első fordulójának eredménye:    
1.helyezett Andrási Gyula 33,24kg 10pont
2.helyezett Bandzi László 19,26kg 9pont
3.helyezett Lutor Tamás 17,59kg 8pont
4.helyezett Szabó István 2,99kg 7pont
5.helyezett Papp Emil 2,62kg 6pont
6.helyezett Pozsár Attila 2,47kg 5pont
7.helyezett Krempa Nikoletta 2,20kg 4pont
8.helyezett Ruzicska György 2,13kg 3pont
9.helyezett Auerbach László 1,31kg 2pont
10.helyezett Arácsi Viktor 1,11kg 1pont

A verseny jó hangulatban telt, bár az összhalfogás messze elmaradt az eddigi versenyekhez képest, ami kicsit bosszantott mindenkit. Az összfogás 85,24kg volt.
Legnagyobb halat a versenyen Andrási Gyula fogta, 14,28kg-os tokot is sikerült megszákolni.
Az első három helyezést elért versenyzők mindkét kategóriában az Egyesülettől serleget, érmet és oklevelet kaptak elismerésül, ami mellé értékes ajándékok társultak.

Köszönet a verseny megszervezésében és lebonyolításában segítséget nyújtó Auerbach Lászlónak, Kiss Teréznek, Krempa Nikolettának, Fekete Andrásnak és Balogh Györgynek.
Mindenkinek köszönjük a részvételt és a helytállást!
GRATULÁLUNK!!

Képgaléria:

 

Kérdése van?


Telefon: 06/1-362-1080


webshop@horgaszdinasztia.hu

 

Partnereink