2018 Nyári Egyesületi Éjszakai Páros Horgászverseny: Bázis Horgásztó

Egyesületünk, a sporttársak kérésére az idei nyári éjszakai versenyt páros versenynek hirdette meg és 2018. július 14-15-én került megrendezésre a Bázis Horgásztavon.
A versenyen 36 sporttárs indult, ami 18 párost jelentett. Gyermekek, hölgyek és férfiak vegyesen alkották a párokat.
A nagy létszám tudatában a teljes tavat birtokba vehette az Egyesület, így mind a négy oldalon horgászhelyek lettek kijelölve. A helyszín nem volt ismeretlen a horgászok előtt, hisz minden évben rendezünk versenyt ezen a tavon.

Szombaton 17 óra 30 perctől a regisztráció, az eligazítás és sorsolás után megtörtént a horgászhelyek elfoglalása. A verseny este 19 órakor kezdődött és már az első perctől kezdve mindenki türelmetlenül várta a termetes halakat.
Minden horgászpáros maximum négy bottal, botonként 1-1 szakáll nélküli horoggal horgászhatott. A tavat főként pontyok, amurok, tokok, kárászok és dévérek lakják és a keszegfélék kivételével minden halból a kapitális méret is megtalálható benne.
A versenykiírás szerint pergetés kivételével minden módszer megengedett volt, és a mezőny ezt kiválóan ki is használta. A koncentrált és intenzív etetés sok párosnál már az első órákban jelentős zsákmányt hozott.
Az éjszaka nagy része alatt folyamatos halmérlegeléssel fárasztották a sporttársak a szervezőket. A verseny ideje alatt csodálatos idővel kedveskedett a természet, amit a horgászok bőséges fogásra váltottak.
Bár az igazán nagy halakból kevés akadt a horogra, de a 4-6kg-os pontyokból és amurokból kiemelkedő fogások születtek, és a másfél kilós kárászokból is jelentős volt a zsákmány.
A verseny végét vasárnap reggel öt órakor kürt jelezte. A mérlegelés és az eredmények kiértékelése után megkezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás.

1. páros helyezett:

Kovács Attila- Kovács Ádám Attila

85,16Kg

2. páros helyezett:

Bene Vivien - Lutor Tamás

67,04Kg

3. páros helyezett:

Andrási Gyula- Nobisz Erzsébet

59,90Kg

Legnagyobb hal kategória:

Kovács Ádám Attila

11,00Kg

A helyezést elérő párok az Egyesülettől serlegeket, érmeket és okleveleket kaptak elismerésül, ami mellé vásárlási utalványok társultak.

Az első éjszakai páros horgászverseny magas számú részvétellel, jó hangulatban telt. Az összfogás rendkívül kiemelkedő volt, közel fél tonnát (489,72kg.) fogtak a sporttársak.
Köszönet mindenkinek, aki a szervezésben és lebonyolításban segített.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez, és köszönjük a részvételt.

Válogató verseny egyéni pontszámok:

Válogató második fordulójának eredménye:

Fogott mennyiség:

Pontszám:

Kovács Ádám Attila 62,58 Kg 10
Andrási Gyula 54,93 Kg 9
Lutor Tamás 48,97 Kg 8
Bandzi László 40,49 Kg 7
Pap Emil 34,77 Kg 6
Nagy Tibor 27,35 Kg 5
Kovács Attila 22,58 Kg 4
Ruzicska György 20,02 Kg 3
Szabó István 19,71 Kg 2
Varkucs Róbert 18,81 Kg 1

 

  2018 Nyári Egyesületi Éjszakai Páros Horgászverseny:
Bázis Horgásztó
Kép galéria
 
   

 

Kérdése van?


Telefon: 06/1-362-1080


webshop@horgaszdinasztia.hu

 

Partnereink