2019 évi éjszakai páros horgászverseny: Malév-Dabas HE. horgásztava

Egyesületünk második alkalommal szervezett éjszakai páros versenyt, amit a Malév-Dabas Horgász Egyesület taván rendeztük meg.

A helyszín ismerős lehetett az indulóknak, mert két éve ezen a gyönyörű környezetben elhelyezkedő 23 hektáros tavon rendeztünk már éjszakai versenyt.

A versenyre 13 páros horgász nevezett, amit tetszőlegesen gyermekek, hölgyek és férfiak vegyesen alkothattak. A versenypálya a tónak a halőrháztól legtávolabbi részén lett kialakítva, kényelmes távolságra egymástól.

2019. július 20.-án szombaton 17 óra 30 perckor kezdődött a regisztráció. A horgászhelyek kisorsolását követően mindenki birtokba vette a horgászhelyét, és előkészült a versenyre.

A verseny 19 órakor kezdődött kürtjelzésre és minden páros intenzív etetéssel próbálta magához csalogatni a halakat. A tó halállománya főként ponty, kárász, keszegek de amur és harcsa is előfordulhat a horgászok zsákmányaként.

A szélcsendes időnek köszönhetően mindenki a kedvelt horgászmódszerét próbára tehette, és horgászboltot idéző csali választékkal kedveskedtek a versenyzők a halaknak. A verseny kezdetén kevés halfogásról számolhattunk be, de késő este intenzív kapások vették kezdetét ami főként kissebb ponty, keszeg és kárász volt. Az éjszaka csendesen telt, bár egy-két álláson szinte folyamatosan érkeztek a halak. A kötelező mérlegelésre éjfélkor került sor, több helyen volt a haltartóban hal bőven. A pirkadat közeledtével szinte minden páros horgász egy utolsó hajrával zárta a versenyt ami befolyásolta a végeredményt is. Sajnos nagytermetű halak fogásáról nem tudunk beszámolni, de kissebb súlyú halakból mennyiséget tudtak fogni a versenyzők.

A verseny vasárnap reggel 5 órakor véget ért, a halak mérlegelését követően az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás következett. A verseny jó időjárás mellett kiváló hangulatban telt el és mindenki megfáradva hagyta el ezt a szép helyet.

Páros kategória:     
1. hely Nagy Jenő és Nagy Tibor 28,28 Kg
2. hely Ruzicska György és Varga István 14,79 Kg
3. hely Kovács Attila és Kovács Ádám Attila 9,05 Kg

 

A helyezést elérő párok az Egyesülettől serlegeket, érmeket és okleveleket kaptak elismerésül, ami mellé vásárlási utalványok társultak.

 

A második éjszakai páros horgászverseny a kevesebb induló ellenére jó hangulatban telt. Az összfogás sajnos nem lett kiemelkedő (71,22kg), de köszönet mindazoknak akik részt vettek és küzdöttek az eredmények eléréséhez.

Köszönet mindenkinek, aki a szervezésben és lebonyolításban segített.

 

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez, és köszönjük a részvételt!

Válogató második fordulójának eredménye: Fogott mennyiség: Pontszám:
Nagy Jenő 28,48 Kg 10
Nagy Tibor
Ruzicska György 14,79 Kg 9
Varga István
Kovács Attila 9,05 Kg 8
Kovács Ádám Attila
Nagy Zsanett 8,43 Kg 7
Szűcs András Dávid
Szijj Norbert 5,35 Kg 6
Dombovári Ádám
Pozsár Attila 3,59 Kg 5
Varkucs Róbert
Fekete András 1,73 Kg 4
Krempa Nikoletta

 

 

  2019 évi éjszakai páros horgászverseny:
Malév-Dabas HE. horgásztava
 
   

 

Kérdése van?


Telefon: 06/1-362-1080


webshop@horgaszdinasztia.hu

 

Partnereink