2020 "Tavaszi" Egyesületi horgászverseny: Törökbálinti horgászpark

Az idei év nehezen indult a kialakult járvány helyzet miatt, és már úgy tűnt ,hogy az idei évben kétséges a versenyek lebonyolítása, de szerencsére az első versenyt kicsit megkésve ugyan de nyár elején 2020.06.28.-án a Törökbálinti horgászparkban sikerült megrendezni. Az idei évtől egy új kategória is díjazásra kerül az úgy nevezett versenyzői kategória, ami az egyesületi támogatott versenyzőknek biztosít egy magasabb szintű megmérettetést de az amatőrök is kipróbálhatják a tudásukat ebben a kategóriában. A kialakult egészségügyi helyzet miatt a hagyományos főzés elmarad a megszokott Tavaszi és Őszi versenyekről.


A találkozó idején már kellemes szélcsendes idő fogadott mindenkit, és a regisztráción 41 fő horgász jelezte részvétét.
12 fő jelentkezett a versenyzői, 17 fő férfi és 1 hölgy a felnőtt és 11 gyermek nevezett a kicsiknek meghirdetett kategóriában. 
A versenyzői kategóriában indulók külön szektorban kaptak helyet,de a sorsolás a szokásos módon bonyolítjuk le , elsőként a gyermekesek ezt követően nevezési sorrendben minden sporttárs húzott egy sorszámot. 
A verseny menetének ismertetését és a horgászhelyek kisorsolását követően a versenyzők elfoglalták a horgászhelyeket és megkezdődött a felkészülés. A verseny menete alapján 07:20-kor az első hangjelzéstől tíz perces alapozó etetés volt megengedett, és második hangjelzésre megkezdődött a verseny. Az idő kedvezett ezen a vasárnapi szép napon, így a horgászok minden horgászmódszert bátran kipróbálhattak.
A verseny kezdetén a mezőny nagy része 60-80 méteres távolságban próbálkozott és néhány ponty és keszeg már az első órában horogra akadt.
A napsütés hatására a halak egy része kihúzódott a part közelébe az úszós horgászatot kedvelők örömére, így a spiccbottal horgászó gyermekek is intenzíven fogták a keszegeket és küszöket.
Egész nap kitartott a szép idő és voltak akik jelentős mennyiséggel büszkélkedhettek annak ellenére hogy a verseny ideje alatt jelentős volt a hal vesztés, mivel a halak szája nagy arányban sérült volt. 

A verseny nagyon jó hangulatban telt, de a nagyon meleg idő mindenkit megizzasztott, csodálatos környezetben a hosszú partszakaszon lett kijelölve a spottársak részére.
A gyermek versenyzők nagyon lelkesek voltak,a legkisebbek apróhallal próbálták utolérni a töbieket.

Gyermek kategória:          
1. hely    H.Kovács Ábel    5,83 kg
2. hely    Szijj Gergő    3,96 kg
3. hely    H.Kovács Gábor    3,43 kg
Legnagyobb kifogott hal gyermek kategória:
H.Kovács Gábor          2,32 kg
 
Versenyzői kategória:          
1. hely    Körmendi János    31,65 Kg
2. hely    Berecz Ákos    29,05 Kg
3. hely    Bandzi László    22,46 kg
 
Férfi kategória:           
1. hely    Petrics István    21,39 Kg
2. hely    Mácsai Attila    18,56 Kg
3. hely    Molnár János    10,23 Kg
Legnagyobb kifogott hal Felnőtt kategória:     
Petrics István    7,08 Kg

A helyezést elért versenyzők az Egyesülettől serleget, érmet és oklevelet, ajándékutalványt kaptak elismerésül, a gyermekek értékes ajándékot , a nagy halat kifogott versenyzők nagy értékű ajándékot, serleget és oklevelet is kaptak jutalmul.
Az idei első versenyen a résztvevők 331,88 kg-os összfogást értek el.
Mindenkinek köszönjük a részvételt és a helytállást! Köszönjük a szervezők lelkes munkáját! GRATULÁLUNK!
 

 

 

Kérdése van?


Telefon: 06/1-362-1080


webshop@horgaszdinasztia.hu

 

Partnereink