A 20.000.- FORINTOT MEGHALADÓ RENDELÉSEKET INGYEN HÁZHOZ SZÁLLÍTJUK!

Elérhetőségek:
Telefon: 

Email:
Székhely:

 

Csodacsali 2008 Kft.
+36-1/362-1080

webshop@horgaszdinasztia.hu
1222 Budapest, Nagytétényi út 90.

Behúzó Gyűrű adapter EuroCarp
Behúzó Gyűrű adapter EuroCarp
1 520 Ft

Behúzó Gyűrű adapter EuroCarp

Nagyobb távolság meghorgászása esetén, csalihallal történő dobás gyakorlatilag kivitelezhetetlen, mert ha el is dobunk a kiszemelt helyre, gyakran a csalink leszakad a horogról.
Márka
EuroCarp
Szállítói cikkszám
STP0226
Raktáron   (2 darab)
1 520 Ft
Részletek

A behúzó ólomtartó adapter borított SIC gyűrűi miatt a szereléket többször fel lehet használni, mivel a fonott zsinór nem tesz kárt használat közben a gyűrűben. A felszíni szerelékek (felszíni stupek, bukó stupek) partról nagy távolságra való bejuttatására és egy helyben tartására szolgáló eszköz.
Elsősorban harcsás felszerelések bejuttatására szolgáló eszköz amire tetszés szerinti ólmot kell kapcsolni.

A behúzó ólom súlyának megválasztásánál a csalihal mérete és a bot dobósúlya a meghatározó. Kisebb halhoz elég a 150 grammos ólom, mert bevontatásnál ez nem húzza ki az iszapból az ólmot. Nagyobb halhoz 200 grammos behúzó ólom szükséges.

Használati útmutató
A szerelék eldobásához két botra van szükség. Arra a fonott zsinórra fűzzük a behúzó ólmot, amivel horgászni fogunk, mégpedig úgy, hogy az a gyűrű néz a dobás irányába, amihez az ólom közelebb van. A gyűrű után a zacskóban lévő ütközőt felhúzzuk a főzsinórra és ezt követően egy nagyméretű forgókapcsot, kötünk a zsinór végére. Ebbe a kapocsba akasszuk a másik „segéd” boton lévő maximum. 0,25-0,30-as monofil zsinór végére kötött fület. Azért nem szabad vastagabb zsinórt használni ennél a botnál, mert a dobástávolság jelentősen lerövidülhet a túl vastag zsinór miatt. A két bot zsinórjának összeakasztása után álljunk agymás mellé úgy a két bottal, hogy az ólom lendítése közben a két bot ne ütközzön össze. Dobás közben, aki a „segéd” botot tartja, természetesen forduljon a dobás pillanatában botjával az eldobott behúzó ólom után. Ha az ólomot a megfelelő helyre dobtuk a „segéd” bot orsójával a behúzó ólmon keresztül kihúzzuk a fonott zsinórt a partra, és a kapocsra ráakasztjuk a felcsalizott felszíni szereléket. Ezután óvatos, de egyenletes tekeréssel bevontatjuk a szereléket az ólom fölé. Akkor ért az ólom fölé a stupek, ha tekerés közben az elkezd felállni, ekkor a bevontatást befejezve meglazítjuk a főzsinórt, és a stupek visszafekszik a vízre.
FONTOS!Azon az orsón, amivel horgászni fogunk kétszer annyi zsinór legyen, mint ameddig a készséget el tudjuk dobni, mivel a behúzó ólmon keresztül a partra ki kell érni a főzsinórnak. A csomagban található ütköző kerámiából van, mely helyett inkább a gumigolyó használata javasolt.
Adatok
Cikkszám
CK-81483
Bruttó tömeg
5 g/darab
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek