Nagy teherbírású, Japánban készült, az élét hosszasan megőrző horogcsalád, mely tökéletes a keményebb, porcosabb szájú, agresszíven védekező halak – így a márna horgászatához is.
Hosszú szárára nagy mennyiségű csonti, giliszta vagy egyéb csali húzható fel, ezáltal egy izgő-mozgó, a halak érdeklődését garantáltan felkeltő, ellenállhatatlan csemegét kínálhatunk fel.
A horog szárán található mikroszakállaknak köszönhetően a csali jobban tart a horgon, legyen szó akár egy sajtkockáról vagy egy nagyobb csonti-csokorról.
Tökéletes folyóvízi márnázáshoz, de nagyobb méretei hasznosak az őszi mártogatások alkalmával is.
| Az egyenes állású hegy az egyik leggyakrabban, szinte a kezdetektől fogva alkalmazott hegyforma. A gyártástechnológia fejlődésével mára modern kémiai vagy lézerélezéssel alakítják ki végső profilját, mely tartós, jól akadó élt eredményez. |
| Elsősorban a rablóhalas horgászat során alkalmazott hosszúszárú horog, melynek szárát egy (esetenként több) szákállat alakított ki a gyártó. Az így kialakított horog kiválóan tartja a csalit így a halszelettel, filével süllőző horgászok kedvelt horogtípusa, de a horogban rejlő lehetőségek a békéshalas horgászat során is kamatoztathatóak. |
| A lapkás szár a kezdetektől fogva alkalmazott forma. Kisméretű horgoknál verhetetlen, messze a leg strapabíróbb megoldást nyújtó forma, mely a megfelelő horogkötéssel kombinálva tökéletes, jól terhelhető végeredményt ad. |
| Az egyik leggyakrabban alkalmazott szakállforma, melynek mérete függ a horog formájától, méretétől és a felhasználás módjától is. Méretéről elmondható, hogy garantálja a tökéletes akadást és az optimális haltartás, miközben biztosítja a lehető legkíméletesebb horogszabadítást. |
| |